Eigen rebus maken

Eigen rebus maken Wat is een rebus?

Wil je een eigen rebus maken? Dan is dit je huko: Een rebus is een soort van puzzel waarbij men aan de hand van afbeeldingen bepaalde zinnen moet maken. Onder elke afbeelding staat aangeduid welke letter of letters van het woord dat bij de afbeelding hoort vervangen worden. Op deze manier krijg je nieuwe woorden.

Als alles goed verlopen is, krijg je op het einde een zin. Meestal is dit een spreekwoord of zegswijze. In deze tekst leer je hoe snel een eigen rebus maken eigenlijk in zijn werk gaat.

Eigen rebus makenHoe een eigen rebus maken?

Een eigen rebus maken is eigenlijk heel eenvoudig. Je begint eerst en vooral met een leuke zin of een leuk spreekwoord of zegswijze op te zoeken. Daarna zoek je woorden die hard op woorden uit je zin lijken. Over deze woorden zoek je vervolgens afbeeldingen op. Dan duid je onder elke afbeelding aan welke letters vervangen moeten worden om woorden uit je zin te verkrijgen. Wil je je eigen rebus op je computer maken? Dat kan natuurlijk ook – via de tips op afbeeldingenbewerken.nl kan je makkelijk snel en zelfs gratis fotobewerkingprogramma’s vinden die je kunnen helpen!

Test je rebus dan zelf eens uit en da dan ben je klaar. Zo zie je dat een eigen rebus maken niet veel tijd inneemt. Je hebt voldoende inspiratie nodig en dan gaat een eigen rebus maken bijna vanzelf.