Goede programma’s om een rebus mee te maken op je computer

Een rebus maken op je computer, lijkt je dat leuk om eens te doen? Het is altijd leuk om eens te proberen. Er zijn namelijk goede programma’s beschikbaar om een rebus mee te maken op je pc. Laat de hersenen van anderen dan maar eens online kraken. Je kunt dan zelf een leuke rebus maken en hoe ga je dat aanpakken?

Je gaat aan de hand van figuren en tekeningen zelf uitbeelden wat je bedoelt en anderen mogen het dan raden. Maak een afbeelding plaats er een letter achter, of geef aan dat er een letter weggehaald moet worden of dat je bijvoorbeeld een vis hebt getekend en dan S = N. Waarmee je dus wil zeggen dat er VIN komt te staan in plaats van VIS. Er zijn verschillende manieren om dat uit te beelden en je kunt je eigen stijl ontwikkelen als je hiermee veel gaat oefenen.

programma’s om een rebus mee te maken op je computerBegin met eigen rebus maken

Je wil graag een eigen rebus maken, maar waar begin je dan? Het beste kan er gebruik worden gemaakt van een recente tablet of een computer, zodat je zeker weet dat je hetgeen wat je hebt gemaakt op kan slaan. Op je gsm is dat een stuk lastiger. Het lijkt soms veel lastiger hoor dan het eigenlijk is als je eenmaal bezig bent dan gaat het vanzelf. Wat is van belang?

  • Je moet tekeningen kunnen maken voor het ontwikkelen van je rebus (of je gebruikt afbeeldingen van internet en gaat die bewerken).
  • Zorg dat jij de woorden op de juiste manier weet te schrijven, de rebus moet wel kloppend zijn.
  • Let er op dat je origineel bent, wil jij een zin uitbeelden, een spreekwoord of gezegde? Een antwoord op een prijsvraag? Of een boodschap aan iemand geven middels een rebus, alles kan, maar zorg dat je hierin duidelijk bent en origineel (qua afbeeldingen en omschrijvingen).
  • Gooi alles in de strijd om het de puzzelaar moeilijk te maken, kleuren, vormen, schuin, alles kan gebruikt worden. Het gaat er om dat het voor anderen een uitdaging is (en voor jou ook om het te ontwikkelen).

Welk programma gebruiken voor rebus maken?

Je wil graag een eigen rebus maken en dat kan online met verschillende programma’s. Wat je gaat gebruiken hangt een beetje af van hoe handig je met een programma bent, maar je kunt het allemaal leren (eigen maken).

  • Met Paint kun je eenvoudig een afbeelding tekenen. Er zijn al verschillende vormen beschikbaar, kleuren, lijnen, lettertypes e.d.
  • Photoshop kan ook ideaal zijn als je een foto wil bewerken voor je rebus.
  • Wellicht heb je ergens een leuke rebus gezien die je wat aan wil passen, dan kun je ook een screenshot maken en deze bewerken middels Paint of een ander fotobewerkingsprogramma.
  • Meer info over de programma’s die je kan gebruiken om foto’s te bewerken kan je hier terugvinden.