Zelf rebus maken

Eenvoudig je eigen rebus maken

Het kan zijn dat u in de gelegenheid komt dat u bijvoorbeeld moet meehelpen aan de samenstelling van een sportkrantje, een spelletjesmiddag moet samenstellen of een prijsvraag wilt bedenken. In al deze gevallen is het mogelijk om gebruik te maken van puzzels als opvulling.

Een puzzel die altijd al populair is geweest, is de rebus. Door middel van plaatjes en aanwijzingen wordt een bepaalde boodschap weergegeven. Aan geïnteresseerden de uitdaging om zelf rebus maken.

Eigen rebus makenMakkelijker dan het lijkt

Zelf rebus maken lijkt op het eerste gezicht erg ingewikkeld. Dit aangezien er gebruik moet worden gemaakt van tekeningen, maar hier zijn wel wat hulpmiddelen voor beschikbaar. Zelf rebus maken wordt namelijk ondersteunt door een aantal programma’s op internet. Zo is hier voor ieder woord een enorme database beschikbaar van rebusonderdelen die volgens KinderSpelen.eu erg makkelijk te gebruiken zijn.

Het zelf rebus maken is dus slechts een kwestie van het selecteren van de juiste figuren en deze combineren tot een geheel.

Originaliteit staat voorop

Wanneer mensen zelf rebus maken moeten ze dus van tevoren bepalen wat de oplossing is. Probeer hier altijd een origineel, toepasselijk en/of actueel antwoord te gebruiken. Dit spreekt het beste aan bij het grote publiek. Hetzelfde geld voor de figuren die worden gebruikt door u.